lördag 23 januari 2010

Lite tankar...

Hej allaFina! Min inspiration är som totalt bortblåst...det har varit mycket i veckan och jag har inte ens rört kameran! Tänker på Er alla som visat så mycket vackra bilder med blommor och annat fint...jag har njutit av det istället!! Visar idag lite gamla bilder på smycken! De får stå för det ljusa och vårlika! Idag har det vaccinerats hela dagen...det är framförallt äldre människor som ska vaccineras nu. Jag blir så otroligt rörd av dessa gamla som kommer...De som snart levt färdigt ett helt liv, och som kanske kämpar med sjukdomar och annat. Men som tålmodigt kommer till sin hälsocentral för att få sin spruta...och trots dåligt väglag tar sig dit!!... Många kämpandes med sina rullatorer och käppar.
Sedan imponeras jag så, av de fantastiska äldre kvinnor som kommer med sina sjuka ibland dementa män (eller vice versa), som de får hjälpa med allt, och som gör det med KÄRLEK! Det är så FINT och RÖRANDE att se.


Kramar från en nostalgisk Helena

17 kommentarer:

Viola sa...

Förstår att du blir berörd, det är ju bara rörande att läsa det du skriver, ha nu en skön kväll, KRAM

Lilla Lycksta sa...

Många av våra äldre är beundransvärda. Jag måste instämma i hur berörd i hjärtat man blir av att se hur väl de tar hand om varandra, när den ena maken eller makan blivit sjuk.

Min inspiration är inte på topp den heller, så du är inte ensam om att känna så. Vi får njuta av alla andras inspiration så länge.
Vackra smycken du visar. Ha en fortsatt trevlig helg.
Kram Camilla

Livet på Berget sa...

Så fint du skriver om de gamla. De är beundransvärda men samtidigt är det ju alltid skönt att kunna själv och att hålla igång är ju bra även när man är gammal. Söta smycken!
Ha en skön kväll!
Kram
/Sara

Lantliv i Norregård sa...

Vad fint inlägg idag vännen!!
Man blir ju rörd bara av att läsa...
Ta hand om dig!!
Kram Kram Malin

Grön Iris sa...

Hej vännen,
fina bilder på vackra smycken, blommor... Jag har också haft en tanke på blomsteraffär den här veckan men mina mörka gardiner hänger kvar.

Fint du skrev om dina möten med äldre och jag träffar många äldre människor i mitt jobb, och jag fylls med vördnad inför dem. Dom har så mycket att berätta och många är så ensamma.

Ps tack för kommentaren, jag skänkte en slant via Unicef

Ha en skön söndag,
kramis Linda

Vit som snö sa...

Såna vackra smycken!
Ett fint inlägg tycker jag! Vi ska vara rädda om o behandla våra gamla med respekt och värme, det tycker jag är såå viktigt!
Ha det gott! Kram Cilla

Fågel Blå sa...

Godmorgon!
Ja ibland tryter inspirationen, men den brukar alltid komma tillbaka...
Underbara tankar du uttrycker så fint!
Kram Och ha en bra Söndag
Kathrine!

Britt sa...

Vilket fint inlägg om de gamla. Jobbar själv i vården på ett äldreboend och möter många anhöriga, make eller maka som fortfarande bor hemma och den andre hos oss och de ställer upp fast de är dåliga själva. Det är Kärlek till sin partner.
Jättefina smycken du visar.
Ha en fortsatt skön helg.
Kramiz Britt

Vitt och Blått sa...

Du har något hos mig!! :)

Kram E

Lantligt i stan sa...

Vilka vackra smycken! Så fint du skriver om de gamla. Det är ju inte bara att ta sig iväg och ta spruta när man är gammal och kanske sjuk. Du frågade om min sifon. Är inte så insatt själv vad man brukar ha i, gissar att du har rätt med kolsyrat vatten. En oidentifierbar vätska finns kvar i botten, ingen aning om vad det kan vara. Blev så glad att jag hittade den så billigt. Ha en bra start på veckan!
Kram Anki

Nyanser av vitt sa...

Hej vännen
vad fint du skriver om de gamla.
ha en fin vecka du också
kram

Roses, angels & white homes sa...

Hej! Å så berörd man blir av ditt inlägg om de äldre. Fina smycken du visar. Tack ja nu har jag lite nya smycken, har inte haft silver tidigare hihi. Kläderna är ute nu på bloggen. Det var en väl värd shopping runda tycker jag i alla fall hihi. Ha en fin kväll kram

godastunder-tokigaidéer sa...

Vad fint du skriver, du bryr dig och älskar säkert ditt jobb.
Kram på dig / Anna

Huset vid ån sa...

Kikar in o Tackar för titten sen förra veckan! Jag har inte varit runt hos er förrän nu eftersom min sambo F blev svårt sjuk i tisdags! Livet har varit minst sagt upp o ner! Men nu äntligen börjar det ordna sig o gå mot rätt håll! Hoppas allt är bra med dig o dottern! Vad fint du skriver om dina medmänniskor!.....Många Kramar Therese

Tezz från Kungens Kurva sa...

Ja man kan inte alltid ha inspiration och motivation till bloggandet, så är det bara. Du skriver fint om de gamla, kan bara hålla med om att man måste beundra dem för deras tålamod och omtanke. Man blir rörd av att se dem.

Nyanser av vitt sa...

Tack vännen. Jodå lite sportig är jag nog allt :O)Har tränat sen jag var 8 år så min kropp mår inte bra om den inte får lite motion
Sköt om dig!
kram Agneta

Sjabbig men chic sa...

Ja, de är beundransvärda. Samtidigt så måste de ju ta sig dit om de vill behålla hälsan och samhället kunde gott hjälpa till lite mer när det gäller bland annat vård av anhöriga. Jag tycker att de äldre har slitit nog mycket men de ska liksom bara stå med mössan i handen och vara tålmodiga.
Oj då!;)
Men du, du skriver engagerande minsann och jag önskar dig den absolut bästa av kvällar!

kram Lisa