torsdag 9 juni 2011

Italiensk afton...

Hallå där! Margareta heter jag och är gästbloggare på Elsa och Helenas blogg i kväll. Fotot ovan visar Siw och mig, kvällens värdinnor i väntan på gästerna. Helena var kvällens fotograf.
"Jag läntar till Italien" skrev Birger Sjöberg för mycket länge sen. Det gjorde och gör Siw och jag också. Vi kunde bara konstatera att nån resa inte skulle bli av, i alla fall inte... i år!

Då bestämde vi oss för att bjuda till en ”Italiensk afton” på Kålhagsgatan 11 i stället.
 Nu var planeringen i gång och gästlistan klar. Återstod nu ”bara” förslag på vilken italiensk mat vi skulle bjuda på. Några stjärnkockar är vi ju så klart inte. Måste med andra ord vara relativt enkelt men smaka gott!
Vi började med fördrink, givetvis skulle det bli Campari. Självklart inte med köpt juice, nej egenhändigt pressade apelsiner skulle det vara. Siw pressade apelsiner för glatta livet. Såg nästan ut som i köket på lyxkryssarfartygen när frukostjuicen har pressats. Talar av egen erfarenhet eftersom jag på 70-talet var ombord på MS Gripsholm och fick en guidad tur på båten. Gissa om där var ett berg av apelsinskal efter frukosten.


Därefter bestämde vi att det skulle bli bruschetta som drinktilltugg/förrätt. Vi gjorde 3 olika alternativ. Pesto, parmaskinka och gorgonzola fick bli grundstommar. Därtill garnerade vi med oliver, basilika och tomat. Som finish hade vi små italienska flaggor. Nu var det väl ingen som tvivlade på att detta var italienskt? Se själv på Helenas foto.

Lite svårare med varmrätten, fick inte bli för krångligt. Som alltid var det ju också en budgetfråga, kalvfilé etc. kunde vi alltså stryka. Vi bestämde oss för att göra en stor lasagne. Fördelen med lasagne var ju också att den kunde lagas i förväg.
Desserten vållade oss inga som helst problem, Siw och jag är båda älskare av Tiramisu. I likhet med lasagnen kunde den också göras i förväg. Tiramisu är alltid ett säkert kort, och några av gästerna har förstås bjudits på den vid tidigare tillfälle.

Vi kände oss mycket nöjda när kvällen var över. Ett gott skratt förlänger livet sägs det. Då var vi nog många som spädde på vår levnadsålder denna kväll. Stämningen var hög och vi säger stort och varmt tack till alla som bidrog till en mycket trevlig kväll!
Kram från gästbloggerskorna Siw och Margareta
KKKKKram K11 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, hej!

Vad trevligt det låter och gott ser det ut.

Kram

Anonym sa...

Åhh vilken kväll...vilken underbar kväll ni ser ut att ha haft. Eller jag vet, för Helena har skvallra ;o)
Kul att ni var gästbloggare och att man fick se "lilla grannen" på bild.
Ha det gott! Kram Åsa. Bakom berget.

Mags Romantiska Smycken sa...

Vad kul... och vilken ide, förstår att ni hade riktigt kul.

Kram Maggan
http://www.vindsromantik.blogspot.com/

Cajsas Faster sa...

Vilken helkväll, hade gärna varit med:)

Lauras Lilla Hem sa...

Åhh vad härligt ni har och gott...ÄLSKAR Italien:))
Kramis maria

Härliga livet sa...

Vad mysigt ni verkar ha. Kollar in och hälsar en trevlig helg.
Kram pernilla

Hildas hem - Sofia sa...

Vilken bra idé med en temakväll när det inte blev någon resa. :)

Jag önskar er en fortsatt fin fredag!

Elsa och Helena sa...

Tack Margareta och Siw för en jättetrevlig kväll! Maten var super god och Tiramisun drömmer jag om fortfarande:)

KRAM Helena

the shed sa...

En sån kväll!! Hade gärna varit med jag med...
Gripsholm minns jag att jag såg nere i Göteborgs hamn som liten. Fin båt..Campari är såå gott!

Kram på dig/er!
pst. Jag har mailat dig Helena..

Hanna sa...

ha en fin helg.
kram
Hanna

Viola sa...

Varför fick inte jag vara med....en meny som jag kunde ätit...inga allergier där inte, hade tagit bilden på stört upp till GÄVLE, nu är jag osams med Johanna, hon tar talgoxens ungar och släpar in dom till mig i butiken :( döda...gissa om jag är sur på henne, ha en skön helg och hälsa de italienska trevliga damerna, pussen