fredag 29 april 2011

Valborgsmässoafton...

God Kväll i Bloglandias värld! Såg Ni det engelska bröllopet idag? Jag  måste få säga  att bruden var både vacker och hade en fantastisk brudklänning.
Här några brudar som ser ut att komma från ett helt annat land.
De är vackra äggen är inte mina, men så fort jag får tillfälle, sitter jag och vrider och vänder beundrande på dem.
I morgon är det valborgsmässoafton, först ska jag på loppis med min vän C, undrar om jag kommer hem med något? Risken är nog ganska liten att jag inte gör det:) Både C och jag kan konsten att "gå igång" om vi släpps lösa på en riktigt härlig loppis!
valborgsmässoafton, 30 april, dagen före 1 maj, som bär namnet Valborg. Vanliga sätt att fira valborgsmässoafton är att tända bål och sjunga vårvisor; i vissa delar av Sverige förekommer även fyrverkerier och smällare. Sederna är dels inhemska, dels av tyskt ursprung. Valborgsmässan omtalas redan på 1300-talet; i dag är firandet mest intensivt i studentstäder som Lund och Uppsala. (Texten hämtad från nätet)
Önskar Er en trevlig Valborgsmässoafton...KRAM Helena                                                                        .

13 kommentarer:

Mags Romantiska Smycken sa...

Hej Helena
Här uppe firar vi som i Gävle.
Det jag saknar... är vitsipporna. Det finns här, men är i parker, brukar plocka några, bara för att få känna doften.

Önskar dej en underbar Valborgsmässoafton
Kramar Maggan

http://vindsromantik.blogspot.com/
http://magssmycken.blogspot.com/

bakom berget sa...

Hej Helena! Nej, tyvärr såg jag inte bröllopet idag, men jag kan tänka mig att det var vackert.
Vilka underbara ägg du visar. Var kommer dom ifrån tro?
Ja nog firas det Valborg i Uppsala alltid! Det är nästan så att det hörs ända hit ut på vischan. Det enda som jag ska fira i morgon är nog Elvis (hundens) födelsedag. Ja...och kungen fyller ju oxå år! Hurra för dom båda! Ha en fin helg vännen! Puss o kram från Åsa.

the shed sa...

Hos mig firas det med gamla studenter, Cortege och eldar!

Ha en underbar Valborg och helg!

Anna sa...

Vilka roliga ägg!
Såg längre ner att du har problem med blogger ibland. Jag med!! Och jag känner INGEN som bloggar!Alltså ingen att fråga...När man nu är av födsel oteknisk (som jag)är det problematiskt ibland...Men man kanske kan få ett och annat tips på bloggtäffen om man kan med att fråga!!
Jag kan lova dig att det är HUR mysigt som helst på mina kundbesöksdagar!:) BARA vita shabby chic-butiker och alla är olika!
Såg i din profil att en av dina favoritfilmer är "Andarnas hus"! Jag instämmer till fullo! Vår äldsta dotter fick sitt namn efter filmen:) När jag såg den (MÅNGA år innan jag ens VILLE ha barn) bestämde jag mig för att om jag fick en dotter skulle hon heta Clara. Så blev det.
Ha det så KUL på loppisen!!
Kram Anna

Lisa-Maja sa...

Hej!
Visst ver det en vacker brud igår och hennes klänning var helt otrolig, mycket Grace Kelly som dom sa.
Vilka vackra ägg!
Kul med loppis, hoppas du hittar riktigt bra fynd.

Trevlig Valborg!
kram lisamaja

Katta sa...

Missade tyvärr bröllopet men har sett nån bild på nätet, underbar klänning på bruden förståss och snyggt med brudgum i rött. Du lavendel är jättelätta att sköta bara att doppa ner i vatten och låta det bubbla färdigt sen droppa av den får inte stå surt.Kram Katta

Rose Cottage sa...

Jag missade också bröllopet igår, men såg lite bilder i tidningarna på nätet, så fint!
Tack för att du tittade in till mig!
Vilka fina ägg!

MVH ULrika

Härliga livet sa...

Hej. Jag såg inte bröllopet, packade husvagn istället. Du hittar säkert ngt fint på loppisen. fniss... Tack för dina fina kommentarer hos mig. Ha en skön Valborg.
Kram Pernilla

Anneli sa...

Hejsan.

Såg bröllopet, men tyckte att de unga var lite stela, men det är ju inte så konstigt, för vem skulle vilja stå i rampljuset på det sättet?

Hoppas att du hittar något på loppisen idag....

ha en fin och skön helg,
Kram Anneli

elsamarianne sa...

Missade brölloppet, stod med huvudet inne i ett djupt köksskåp och rotade fram tjugo års sparat... gamla blommiga spisskydd, plastbunkar till förbannelse och udda kastruller o lock.
Vilka minnen jag fick när du skrev om I 14!!! på den tiden var det full fart på militären. Tjatar på mannen att vi ska ta en tur uppåt igen, det var tre år sen sist. Och då var det påsk och snöstorm...vill se Gävle i vårskrud den här gången. Får se om det hinns med, hoppas hoppas. Behöver några nätter på hotell m frukost istället för att bo i en byggarbetsplats.
ha en trevlig Valborg
kram elsamarianne

Livet på landet sa...

Missade bröllopet för jag jobbade hela dagen, var tyvärr inte bjuden ;) Tack för titten i min betongblogg och kommentaren från dej! Skall bli jättekul att träffas på bloggträffen!
Ha en skön valborgsmässoafton kväll!
KRAM

Petunia sa...

Jeg ser du har satt deg på "HIMMELK # 33" listen! Det er veldig hyggelig, men linken din må gå til innlegget du ønsker å ha med og ikke til selve bloggen. Kan du ordne på det? (Du legge deg til på nytt og jeg sletter linken som alt står der)
Når det gjelder "Himmelsk" så er det akkurat som Sky Watch Friday. Det skal inneholde noe med himmelen om det så er bare en liten flik som bakgrunn på bildet!!

Petunia sa...

Det samme gjedler også for Fotokalender 2011/april! Linken å gå til innlegget du ønsker skal være ditt bidrag/bilde for aprilmåneden og ikke til selve bloggen din. Da vil man jo ikke finne igjen aprilbildet ditt når det har kommet mange nye innlegg over:)
Håper du ordner denne også, så sletter jeg den første. Gi meg beskjed når du har linket direkte!!! Tusen takk!!