onsdag 10 november 2010

Stockholm, Stockholm stad i världen...

Resan dit blev inte så himla smidig, om man säger som så. Norra infarten förbi Klarabergs viadukten var avstängd så helt plötsligt (eller efter en lång stund) befann vi oss efter Norr Mälarstrand. Överallt vägarbeten så innan dess hade jag tuschat i två vägarbetsskyltar, solen låg så lågt så det var tji i #¤%&/ att se något. Elsa skrek, cyklister runt om gapade och log! Sedan hamnade jag i en bussfil och så befann vi oss plötsligt parkerade utanför Dramaten vid en busshållplats. Vid det laget började stämningen i bilen bli lite överhettad! (På bilden Elsa kopplar av efter resan)
Äntligen framme men ingen parkering, åkte väl sisådär tjugoåtta varv runt kvarteret innan vi hittade en plats. Bara ett aber, fickparkering krävdes, jo jag kan fickparkera men stämningen hade nått kokpunkten. Så vi for in och ut ifrån parkeringen, ibland med ett hjul på trottoaren ibland med två, vid ett tillfälle tror jag vi stod horisontellt. Då fick fröken nog och klev ur bilen. Strålande höstsol i staden, höstlöven yrde i blåsten, människor stretade sig fram med handen på huvudet så hatten inte skulle blåsa av och jag betalade min biljett. Lyfte ur väskorna sträckte på ryggen och ÄNTLIGEN hade lång färd nått sitt slut. Upptäcker då att biljetten blåst bort, sicksackade åter över gatan  för ny biljett!! Satte mig i bilen och luften gick ur mig. Då var antiklimax nått!!! 
"För mycket av det goda kan vara underbart"!
"Ålder spelar ingen roll om man inte är en ost" Doftpåsar från Te Huset Java. Resten av tiden hade vi mycket trevligt men Stockholmstrafiken har jag svårt för och den för mig, tur ingen olycka hände ! Kram Helena

12 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Hej!
Oj det låter kaotiskt!
men jag förstår dej fullkommligt!
Det är ett hel.....
att ta sej fram i storstaden!!!!
Men ni fickj ju mysigt till slut!
Vilka fina påsar du fick med dej hem!
Ha en fin Dag!
Kram kathrine

Vita rosor och förgätmigej sa...

Det är det jag säger! Stockholmstrafiken är hemsk! I alla fall när man kommer från landet som jag gör ;0). Skulle aldrig våga framföra ett fordon i den staden... Tar hellre tåget och knåpar mig fram med lokaltrafiken. Skönt att höra att resten av trippen blev bra i alla fall!

Kram/ Anna

elsamarianne sa...

Ha ha, det låter superkul. Men du ska köra i Göteborg, där är ännu värre... man kör runt runt och kommer aldrig dit man ska. Man ser det man ska till, men gatorna går aldrig dit så att säga...
ha en bra onsdag
kram elsamarianne

Hagagården sa...

Men oj vilken strul för dig,jag kunde inte låta bli att fnissa lite när jag läste texten,men det lät då roligt det du skrev,jag förstår att det inte var så roligt för er.
kram o ha en fin dag.
ninni

Lantliv i Norregård sa...

Jisses, förlåt men jag fick mej ett gott skratt;o) Allt gick ju bra!

Kram Malin

bakom berget sa...

Vet du Helena!! Jag kör nästa gång oxå...
Ha ha ha stackars Stockholmare! Du får annonsera i tidningen, nästa gång du ska dit, så har folk en chans att hålla sig inomhus.
(Förlåt! Jag kunde inte låta bli.)
Kram kompis! Åsa.

♥ Eva Linnea ♥ sa...

I Stockholmstrafiken måste man veta vart man ska, ha en ängels tålamod, vara fräck, inte ha tendens till svettning, kunna låtsas att man är en buss ibland och kunna fickparkera. Du verkar ha tränat på alla moment och kommer att bli en duktig bilist i Stockholm vad det lider. Kram

Strandkullen sa...

låter som om det vore jag och min dotter på strapatser...ler kramis semlan

Country Hill sa...

Hej Helena Du är allt bra rolig, fick mig ett gott skratt! Javisst är det bökigt det är alltid uppgrävt nånstans och inga parkeringsplatser finns det så visst bli det en och annan svordom när man kör i stan.
Maken hälsar och tackar han blev glad över länktipsen ska Du veta, det har snackats en hel del om Gävle ska Du veta.
Ny fin header med lite julkänsla!
Ha det gott vännen!
Kram Lena

JoHaNNa sa...

hej...
jag fick den jätte fina vinsten idag, men den var sönder :( glaset hade gått sönder och en dekration hade lossnat :( synd när den var så fin :(

JoHaNNa sa...

hej igen... det är lugnt.. men synd, den var jue sååå fin :( men jag använder den ändå, jag får säga det ska va sån design om nån frågor ;) fast hade jue såklart vart roligare med en hel, men får gilla läget ändå :)

Viola sa...

Nu har jag haft fnitterattack, om man fått varit med där som en liten mus och följt dramat...:0)och hört er två..framförallt Elsa..

Hoppas det blev en bra helg, ha de så hörs vi snart, kramen