måndag 1 november 2010

Höganäs...

God Kväll därute i höstmörkret!!

Ja då var det måndag igen, veckorna flyger fram i il fart nu och snart, snart är det Advent. Den absolut mysigaste månaden i mitt tycke, det är så roligt att plocka fram stakar och stjärnor att pryda fönstren med. Idag tänkte jag vissa lite detalj bilder från mitt kök om ni funderar varför vi har en tom vatten flaska stående så är det Elsa som absolut inte vill slänga den och inte mig i mot, tycker den är riktigt cool och fräsch:)



Så har jag plockat fram några Höganäs krus, på 80-talet hade man många sådana sedan plockades dom undan för att plockas fram nu igen! Passar rätt bra tillsammans med en Bruka korg!
Ställde i lite gammalt silver från Farmor förstås:)
En stor större Höganäs till vispar och slevar, flaskan har jag fått från Moderns källare, har hällt olivolja den. Ska väl inte gnata och tjata men använder fortfarande den nya redigeraren och den är KRÅNGLIG VÄRRE!!! Önskar Er en fin kväll:)  KRAM Helena
Kram Helena

15 kommentarer:

Fröken Generös sa...

Härligt med klassiker som man kan plocka fram när tiden känns rätt! Jag gillade bilden med din farmors silver jättemycket - härlig känsla att ha så fina gamla saker! Kram Helena

Fågel Blå sa...

Godmorgon Helena!!!!
Så mycket fint jag mötts av denna tidiga tisdagsmorgon!!!!
Ja dom gamla kruko´rna är fina att förvara i!!!!
Jag brukar ha tallris i en av mina på Julen!
Ha en ny fin vecka min vän!
Kram Kathrine

hagagården sa...

Godmorgon Helena
ja dom är härliga dom fina krusen från höganäs,jag har ett antal här hemma också,jätte fint med allt silver i.
kram o ha en fin dag.
ninni

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Sådana där krus har ju jag ett antal av också... och de är jättefina, så därför har jag inte gjort mig av med dem... Men jag har dom inte framme nu. Men till julen brukar jag alltid plocka fram dom. De passar så bra då, med det mörka bruna, tycker jag.
Kram
Marie

Skogslyckan sa...

Ja den som spar han har. Allt blir snyggt igen, bara man väntar tillräckligt länge..ler. Gillar speciellt krukan full med nysilver, vackert!
Kram Pia

Marias Hörna sa...

Hej Vilken härlig blogg jag hittade här då. Älskar just detta temat du har. Själv har jag en massa gamla ting runt i kring. Men får nog ta och ta fram lite mera ur skåpen. Byta ut och fixa till det. Inspiration är härligt :) Också gillar jag din katt Luna. Är en kattälskare, ja djurälskare i allmänhet.
Hälsa gärna på mig :)

Unknown sa...

Hej
Jag tycker dina bilder är väldigt bra, ser inget konstigt, men jag ser ju inte hur du jobbar och sliter med det nya programmet.
Vad kul att se dina fina saker, och att de är framme.
Inte dumt att hälla upp oljan i en fin flaska.

Önskar dej en underbar kväll
Kramar
/Maggan

Unknown sa...

Hihi, jag är en av dem som aldrig plockade undan mina krus, utan de har stått framme sedan dess och nu är de ju rätt igen:)).
Tycker de passar bra i köket till alla vispar, spadar o annat och nu till jul passar de extra bra med granris eller lingonris i.
Ha det bra!
Camilla

Viola sa...

Det där fick du ju till så fint.:0) du...är det ett par stolkjolar i linne du vill att jag ska lägga undan..ha en skön kväll, här regnar det...idedags men det går ju inte an...kramen

Mitt Stugliv sa...

HejHej Helena!

Finns ord som betyder mycket och jag vill säga de om dina bilder, Ljuvligt, underbart, fantastiskt, fint, och vackert jag blir såååå inspirerad och glad.
Ha en underbar vecka
KramKram
Lotta

mariaK. sa...

Jag har också vispar och slevar i ett av mina Höganäskrus, men äldste sonen klagade över att det såg slarvigt ut(!)
Blev alldeles förvirrad av kritiken och krusets vara eller inte vara ;-)
Det är ju så praktiskt att ha dem nära till hands. Fast de som man inte använder så ofta brukar ju visserligen bli lite flottiga efter ett tag, och då är det ju egentligen bara jobbigt när man måste börja med att diska dem först;-)
Må så gott,
Kram, Maria

Hanna sa...

fina bilder.
kram
hanna

Country Hill sa...

Riktigt fina bilder Du fått till med vackert ljus! Så mycket fint Du har i Höganäskrusen ser så hemtrevligt ut. Får nog ta och ta fram mina, brukar ha dom till jul.
Ha det gott vännen och maken hälsar!
Kram Lena

Jenny sa...

Hej Helena!
Vilka fina saker du har i köket,vattenflaskan är cool tycker jag oxå:)

Ha en trevlig eftermiddag!

kraam Jenny

Sjabbig men chic sa...

Det är så jättefint med Höganäskrus. Blir helt galen när jag tänker på att jag hade en supersize men lämnade den ute med lite vatten i en vinter och så sprack den. Vilken idiot man är!

Kramis Lisa