måndag 4 oktober 2010

Nostalgi och romantik...

God Morgon alla Fina! Tavlan med flickan har jag köpt hos Viola, och den är en av mina favoriter...tycker så mycket om färgerna och motivet! Den flyttas runt efter tycke och smak:)

Sedan gamla foton på Pappa...när han var Jägare 455-14-49, 3:dje Kompani på Jägarskolan Kiruna. Det är nu sju år sedan pappa gick bort i prostata cancer med spridning i hela skelettet!

Det var en fruktansvärd tid för oss alla men natuligtvis speciellt för pappa som var en arbetsmänniska och friluftsmänniska... alltid noga med sin fysik. Så fort han hade en ledig stund över var han i stugan och påtade i rabatter eller målade och fixade! Frid över Ditt minne älskade Pappa!

Ja, så var jag alltså på födelsedagskalas i helgen, mycket trevligt var det och många ansikten jag aldrig mött förut:) Fick samtidigt tillfälle att beundra Waxholms Fästning.


När vi var nere hos fina vännen Viola köpte jag stolsöverdrag till Grannen...alltså inte Becks lustiga granne utan min betydligt, ja vad ska man säga? Min betydligt trevligare och framförallt fräschare granne då! De här stolsöverdragen är mina men grannens är snarlika och i samma modell och färg!

Till Elsas rum köpte jag en hissgardin från Svanefors...den är skir och släpper in dagsljuset så fint. Nu drog jag dock ner persiennerna för utsikten från Elsas rum är inte så betagande om man säger så:) Här i vår stad bor vi på stadsdelen Söder och här är gatorna trånga och smala, riktigt mysigt men inte när man ska fota gardiner!!


Ha det gott alla Ni därute!!
Kram Helena


16 kommentarer:

Fågel Blå sa...

Åh så mycket vackert du handlade nere hos Viola!
Önskar jag hade varit där!!!!
Ha en ny fin vecka!
Kram Kathrine

bakom berget sa...

Hallå där vännen! Så mycket fint du visar. Du berättar så fint om din kära pappa.
Blev hon nöjd med stolsöverdragen, lilla grannen? Kan tänka mig det. Dom är ju så fina.
Elsas hissgardin är så himla söt.
Hoppas vi ses snart igen.
KRAM från Åsa.

Pysselpalatset sa...

Åh så mycket läckert du hittade... Gardinen är ursöt... kram J

EM sa...

Sån fin hissgardin. Ja ni på Söder ska alltid va värst :-))))) skillnad på oss från Norr,...hi hi
så roligt att handla hos Viola, synd att jag har så långt...

Så jobbigt med din far. Gick igenom nåt liknande med min mor och det var långdraget och jättejobbigt för alla. Det spelar ingen roll hur lång tid som gått. Minnena finns alltid där.
kram på er
elsamarianne

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken jättefin tavla du köpt hos Viola, både motiv och ram är så fina. Och så fina kort på din pappa, jag miste också min pappa alldeles för tidigt, det är sorgligt. Jättefin hissgardin och stolsöverdrag också, hon har mycket fint Viola.
Kramar
AnnaMaria

Roses & Angels sa...

Wohoo den stora plånboken kanske måste följa med till Violan denna gång. Så mycket fint du köpt. Ja du vännen! Man blir alldeles gråtfärdig över hur man blir behandlad som sjuk. Ingen medkänsla finns längre. Dom borde sätta in mera personal och kan man inte längre vara trevlig på en akutmottagning så kanske man ska byta jobb. Det är inte kul. Hoppas du mår bra. Puss

Viola sa...

Vad himla roligt att få se alla sakerna på plats, glädjande att både du och grannen är nöjda....vad tycker Elsa då...:0)

Vet precis vad du har gått igenom, min pappa hade precis samma sjukdom, ha en skön kväll, det har vi ....otto och jag i vattenhålet, pussen

Livet på Berget sa...

Oj så mycket fint du handlat. Gardinerna var super gulliga. Förstår att du saknar din far.
Ha de gott!
Kram
/Sara

hemma hos lilla mej sa...

Ååååå vad mycket fint du har köpr.Gardinerna är ju bara så söta.Önskar dej en skön kväll Kram Rita ♥

Tigris Predikantan sa...

Snyggt! Själva är vi lite slöa med gardiner ... :)

hagagården sa...

Hej.
Men oj så mycke fint du visar,härligt med nya gardiner.
kram o ha en fin dag.
ninni

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag hajade till när jag läste rubriken! Hihi...

Kul att det blev bra med grejerna du köpte, och att din granne blev nöjd.

Sorgligt med din pappa. Min pappa har också haft samma sjukdom, han medicinerar fortfarande. Det måste han nog alltid göra tror jag...

Kram
Marie

Country Hill sa...

Hej Helena!
Tack för Din goa kommentar hos mig. Visst hade det varit roligt att träffas det måste vi få till nån gång. Så mycket fint Du köpt hos Viola hon verkar ha massor av fina saker.
Ha det gott vännen!
Kram Lena

Ett Vitare Hem sa...

Vilka fina saker du hittade hos Violans!
Ha en finfin kväll!
Kramis/LenaS

Unknown sa...

http://www.vindsromantik.blogspot.com/

Det är så tråkigt när någon kär dör, och se dem sjuk.
Man får tänka på det fina man har haft.
Fina skira gardiner.

Önskar dej en underbar kväll
Kramar
/Maggan

Jenny sa...

Hej Helena!
Vad mycket snyggt du hittade!

Du skriver så fint om din käre far, det märks att han var en speciell människa! Cancer är en hemsk sjukdom..min pappa drabbades oxå för några år sedan men hade turen att klara sig.

Sköt om dig!

Kraam Jenny