fredag 23 juli 2010

Ruin och sommarläsning...

I helgen har jag varit i Uppland. När jag var barn åkte vi varje sommar en tur dit med Farmor och Farfar för att besöka gravarna! Farmor var finklädd i hatt och sommarkappa, Farfar hade kostym och hatt och promenerade alltid sakta med händerna på ryggen! Ja, inte bara när vi åkte till Uppland utan nästan alltid.

Vi hade matsäck med oss och fikade ute i det gröna och jag var alltid bredvid Farmor. Jag tror det är därifrån min "förtjusning" i Uppland kommer sig av!! Själv hade jag vita knästrumpor, sommarklännig och kofta:)

Här Össeby kyrkoruin:
På 1200-talet uppfördes kyrkan i Össeby. År 1797 slog man samman Össeby och Garns församlingar.
Kyrkan förstördes vid ett blixtnedslag år 1856, men hade då stått öde sedan 1837.
Ruinen återinvigdes år 1976 och används bl a för friluftsgudstjänster.

Källa: Google.

En väldigt vacker och fridfull plats att besöka!

Sommarläsning måste man ha, har just sträckläst Arseniktornet av författaren till Berlinerpopplarna!

"Det är en fängslande och detaljrik berättelse om tre generationer kvinnor. Det är också Anne B. Ragdes hyllning till sitt danska arv och sin starka mormor"

Kram Helena


14 kommentarer:

Lantliv i Norregård sa...

Hej!
Vilken vacker kyrkogård!

Tack för boktipset, jag älskade Berlinerpopplarna!! Måste skaffa den;o)

Ha det bäst!
Kram Malin

Maud sa...

Vacker kyrkoruin... ser ut atty var en plats för eftertänksamhet.... fundera på livet som är ,som varit...
En god bok på semesterns är semester...jag föredrar ljudböcker nu förtiden...med uppläsninga av någon duktig skådespelare...ger ytterligare krydda...
Ha en skön helg!
Kram Maud

Fågel Blå sa...

Så vackert.....
Och så fint du berättar om din barndom!
Hoppas du får en fin Helg!
Kram Kathrine

Viola sa...

Tack för tipset, älskade att läsa triologin Berlinerpopplarna, vacker kyrkoruin du besökt, hoppas allt är bra med er, önskar skön helg, puss och kram

Strandkullen sa...

nu blir jag nostalgisk, både min farfar och morfar strövade omkring på det sättet. Vad vackert och rofyllt det ser ut i ruinen...kramis semlan

Country Hill sa...

Så vackra bilder från en rofylld plats!
Minns också vita knästrumpor och sommarklänning.
Ha fin helg!
Kram Lena

bakom berget sa...

Vilket vackert ställe du har besökt! Ja, jag vet ju att du tycker om Uppland. Det är nåt särskilt med ruiner. Lite magiskt på nåt vis. Man önskar att man kund stå där inne och höra...vad som har sagts och vad som hänt där för länge sen. Om väggar kunde tala. Bra att det finns upplysning att tillgå via google nu för tiden.
Hoppas att ni har det bra. Det har väl regnat och blåst hos er oxå, antar jag.
Må så gott och en stor kram från Åsa.

Rummet för välbefinnande sa...

Jag skulle bara kika in och önska dig en fin vecka tänkte jag - också fastnade jag helt....... Vilket vackert ställe. Ruiner är fascinerande alltså. Ja, så såg jag att du varit hos Viola och hälsat på.... Tänk som jag har önskat att jag kunde åka dit, men det är så svårt att få ihop det ibland. Kan tro att det var trevligt och Bossgård verkar vara helt ljuvligt alltså. Sen läste jag vidare om att du gått Vedic Art kurs. Visst är det härligt?! Jag ska iväg igen i slutet av augusti och sedan ska jag på retreat i september och det ser jag fram emot sååååå mycket alltså. Ja, du kan väl tänka dig vad jag har att se fram emot :)
Nu ska jag i alla fall önska dig en fin vecka också hoppas jag att det blir lite fint väder igen. Här regnar det och är kallt - burr!
Kram från Mia

Viola sa...

Är det något du blir sugen på så skickar jag brevduva..textilier är billigt i frakt, eller annars får du komma ned igen..:D pussen

Mitt Måleri sa...

hej vännen
vad fint du berättar om din farmor o farfar, vilken vacker kyrkogård verkligen .hoppas du mår bra och har sköna dagar
kram pia

Home No.1 sa...

Hej svejs vilken fin och rofylld plats, tack för boktipset! Har du sett att jag har tävling? Var med vetja! Kram Annica.

Angels & Roses sa...

Å så mycket fina bilder vännen! Man tänker tillbaka till sin egen barndom när man läser din fina text. Å kan du se allt? så roligt. Man gör ju grafik och bakgrund för att alla ska se vad är det för nytta annars? hihi Hoppas allt är bra! Saknar dig här och annars med. Skulle vara kul att ses snart. Puss

Viola sa...

Har oxå barndomsminnen från mina morföräldrars köksträdgård, vet när man fick äta de första stuvade bondbönorna..smakade himmelskt..

hoppas allt är bra med er, KRAM

Emmas utsikt sa...

Så fina bilder! Härligt utflyktsmål...

kram!